close
Innovation och utveckling av Uponors PEX-produktion
PEX-rör i vattenbad
Uponor

Innovation och utveckling av Uponors PEX-produktion

​Säkerhet ur hygiensynpunkt är Uponors främsta prioritet. Miljoner människor på skolor, sjukhus, arbetsplatser och hem dricker vatten från ​PEX-rör och deras hälsa tas på fullaste allvar. Uponor i Sverige (då under namnet Wirsbo) var först i världen med att tillverka det unika och innovativa PEX-röret för värme- och VVS-applikationer. De första PEX-rören tillverkades redan 1972 och Uponor är sammantaget världens största PEX-rörstillverkare.

Testanläggningen för PEX-rör är i världsklass; allt för att säkerställa kvalitet, hållbarhet och styrka mot yttre påverkan på rören. Produktionsanläggningen i Virsbo jobbar konstant för att minska miljöpåverkan och anpassa sig till de aktuella regelverk som styr PEX-produktionen.

Gällande nya och gamla hygien- och hållbarhetskrav som införs i Sverige, säger Clara Strandberg, Quality Manager för PEX-produktionen i Virsbo:

”Uponors PEX-produkter uppfyller dagens hygienkrav för dricksvatten i Sverige och även i Europa. De uppfyller redan de nya krav som kommer 2022. Uponor gör även en översyn och utvecklar produktutbudet och möter de uppdaterade ​branschreglerna från Säker Vatten som gäller från 1 januari 2021.”

Även andra utvecklingsprojekt pågår i den svenska fabriken, så som minskning av skrotnivåer och förbättring av miljöavtrycket genom att ta bort de färgade linjerna på PEX-rören.


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *