close
Skapa myskänsla i vinter
Inspiration

Skapa myskänsla i vinter

Inred hemmet inför höstens och vinterns mysiga stunder med naturnära material och färger. Bloggaren, programledaren och inredningsentusiasten Malin Persson delar med sig av sina bästa inredningstips.

Att få till den där mysiga, hemtrevliga känslan hemma går att göra enkelt genom att satsa på rätt textilier, möbler och färger. Till hösten och vintern är det framför allt sköna tyger och material och stämningsskapande belysning som gäller.

– Mjuka upp hemmet med plädar och fällar och skapa plats för en inbjudande sittgrupp för långa härliga höst- och vinterkvällar. Gör ditt vardagsrum extra ombonat genom att investera i väl valda textilier som sammet, ull och lin i mjuka, pudriga pasteller som går ton i ton. Lys också upp med stämningsfull dekorationsbelysning. Ett tips är att ta in terrasslyktorna och låta dem fortsätta lysa inomhus, säger Malin Persson, bloggare och inredningsentusiast.

Stämningsfull och snygg belysning är ett enkelt sätt att skapa myskänsla. Plocka gärna in ljuslyktan också. Från ByON.

Stämningsfull och snygg belysning är ett enkelt sätt att skapa myskänsla. Plocka gärna in ljuslyktan också. Lampa och ljuslykta från ByON.

Malin tipsar också om att använda sig av de där mustiga, jordnära kulörerna som vi associerar med hösten. En enkel men effektfull förvandling får du till exempel med ny färg på väggarna.

– Satsa på mörka väggar i till exempel grönt, blått och vinrött för att maximera myskänslan. Testa också att måla lister och snickerier i en och samma färg eller välj ton i ton.

Det gröna kan även plockas upp i växter, ett snabbt sätt att förvandla ditt hem till en grönskande oas för såväl ombonad känsla som bättre inomhusluft.

– Låt grönskan få ta plats, satsa på stora gröna krukväxter som fiolfikus och Monsteran. Använd dig också av piedestaler för att bygga på höjden, tipsar Malin. Plocka även in kvistar från naturen och mixa med udda detaljer och konst för små säsongsskapade stilleben.

Satsa på mörka, murriga färger och stora gröna växter som till exempel en Monstera. Foto: Blomsterlandet.

Satsa på mörka, murriga färger och stora gröna växter som till exempel en Monstera. Foto: Blomsterlandet.

På materialfronten har naturliga material varit en tydlig trend i inredningsvärlden den senaste tiden. En trend med miljötänk som fortsätter att stå stark. Slit-och-släng och konsumtionshets har gett vika för hållbara, miljövänliga material och mer fokus på kvalitet som håller livet ut.

– Det finns en längtan att ta oss tillbaka till det enkla, avskalade men samtidigt det hemtrevliga. Vi ser naturliga, ekologiska, helst närproducerade material som garvat läder, trä, ull, linne och fårfällar, säger Malin.

Malin Persson. Foto Petra Bindel. Hemtrevlig kudde i 80 % ull från House Doctor aw16.


COMMENTS ARE OFF THIS POST