close
Så fixar du vårens hållbara hem
Så-skapar-du-vårens-hållbara-hem
Inspiration

Så fixar du vårens hållbara hem

Hållbarhet är på allas läppar i inredningsvärlden just nu och är en av de absolut hetaste trenderna.

– Det märks väldigt tydligt att det ska vara hållbart, väldesignat och gärna tillverkat i Sverige med omnejd. Det får också kosta lite mer, vi är beredda att investera i väl genomtänkta köp till våra hem, berättar Daniella Witte, inredare, stylist och fotograf.

De hållbara trenderna gäller alltifrån välgjorda, svensktillverkade möbler av hög kvalitet till naturnära material när det kommer till exempelvis tyger och textilier.

– Framför allt ser vi textilier som klassiskt linnetyg, som kanske också blandas upp med ett återvunnet material. Tyger och textilier i sig tycker jag mig se komma stort, böljande tyger i naturmaterial och dämpade färger som påminner om naturens egna. Dova, jordnära toner med ett inslag av gult till exempel. En liten färgklick men mestadels diskreta färger som inte är lika lätt att tröttna på, vilket också blir ett mer hållbart val i längden, säger Daniella.

Daniellas bästa tips för ett hållbart hem:

– Ge det tid och satsa på en hållbar inredning som håller året igenom. Sätt upp en tydlig plan eller gör en moodboard och följ det konsekvent i hemmet. Med den som mall behöver du inte fixa allt på en helg utan kan ta det efterhand. Genom att ha en plan blir det också svårare att falla för de där impulsinköpen. Om du känner dig osäker på hur man får till den röda tråden finns det många duktiga inredare som gör konsultationer. Även om du har en vision kan det vara svårt att få till helheten själv. En konsultation kan kosta ett par eller tre tusen men det kan det vara värt om man ändå gör en investering i hemmet.

Skapa harmoni och en naturnära känsla i sovrummet med tyger i klassiskt och slitstarkt linne. Från Norrgavel.


COMMENTS ARE OFF THIS POST