close

PPAM tillverkar själva fyra olika solcellspaneler efter specifikation till solelanläggningar.

PPAM Solkraft ägs av grundarparet Elin och Andreas Molin som båda forskar om möjligheter och prestanda hos solkraftverk. Företaget utvecklar och designar sina egna solcellspaneler utifrån forskningen. Sedan starten 2011 är PPAM det solelsföretag som installerat flest solelsanläggningar i Sverige närmare bestämt runt 1.200.
Nyligen höll Elin och Andreas Molin föredrag om simulering av dubbelsidiga transparenta PV moduler i nordiska klimat för en internationell samling forskare och specialister på EU PVSEC 2018, en konferens och innovationsplattform för solenergispecialister i Bryssel.
PV modulen reflekterar och producerar energi från båda sidorna av solcellspanelen och beroende på hur man installerar den kan produktionen öka med 30-50%.
PPAM tillverkar själva fyra olika solcellspaneler efter specifikation till solelanläggningar. PPAM Paladium med polykristallint kisel har en mörkblå vacker ton. PPAM Onyxium med monokristallint kisel är svart och ger högre effekt per kvadratmeter och samtidigt ett snyggt tak. PPAM Onyxium Magma 345W har över 20% modulverkningsgrad, dvs över 200W per kvadratmeter. PPAM Transparium är en dubbelsidig halvtransparent mulitifunktionell panel som kan användas till bland annat carport, växthus, bullerskudd och fallskyddsräcke.
Företaget, som finns i Ljungsbro, vänder sig framför allt till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag. Systerbolaget PPAM.se Sweden AB arbetar med internationella projekt.

COMMENTS ARE OFF THIS POST