close
El
Ny app ska ändra beteenden
El

Ny app ska ändra beteenden

Företaget Greenely har tillsammans med Mälarenergi utvecklat en ny mobilapplikation för att energieffektivisera hemma, helt utan krav på utrustning.

Genom algoritmer och analyser av energidata från det smarta elnätet har man tagit fram en helt mjukvarubaserad tjänst som nu testas hos ett hundratal kunder. Appen bearbetar temperaturprognoser, hushållsförutsättningar och historiska trender med så kallade big data-algoritmer för att visualisera hushållens energibeteenden via ett personligt levande energiträd.

– Vi har valt att utveckla algoritmer som kan tolka den råa datan och presentera den på ett modern sätt samt göra den fritt tillgänglig 24/7, säger Tanmoy Bari, VD på Greenely.

Syftet med projektet är att verifiera de möjliga storskaliga nyttorna vid användning av smarta elnät för Sveriges hushåll och energisystem. Projektet kommer att pågå under 2015 där hushållens energibeteenden studeras.

– Här kan vi koppla ihop våra kunder, produkter och data med ny teknik och kundbeteenden inom produktutveckling. Det ska bli spännande att se hur testkunderna tar emot detta, det är ju i slutänden de som avgör om det blir en kommersiell produkt, säger Ove Fredriksson, marknadsstrateg på Mälarenergi.

Foto: Mälarenergi


COMMENTS ARE OFF THIS POST