close
Myllrande mönster i fokus på Hem & Villa
Hem och villa

Myllrande mönster i fokus på Hem & Villa

Årets upplaga av Hem & Villa bjuder på inspirerande föredrag, tips inför bostadsköpet och en kavalkad av färger och mönster.

Årets trendtema för Hem & Villa är Bazar, berättar Göran Ekberg, projektchef och ansvarig för Hem & Villa-mässan. Temat speglas i ett myllrande hav av färger, dofter och mönster där man hämtar inspiration från Asien och Nordafrika. Här syns en klar renässans för mönster i olika former; storbrokiga och mångfärgade mönsterbilder, stramare ikatmönster, en gammal färgningsteknik från Asien som bidrar till batikliknande mönster. Trenden ser man även i utemiljöerna med snirkliga möbler, färgglada textilier och klinker.

– Mycket färger och mönster som förknippas med bazar är det som besökarna kommer att få ta del av och som också förekommer allt mer inom inredning. Som trend ser man också att vi väljer att använda starka färger och mönster som komplettering, till exempel i köket. Här går det tillbaka lite mer till klassiska vita kök men med färgstarka inslag, säger Göran Ekberg.
Som en del i temat Bazar kommer färgsättaren Yvonne Karlsson att prata om kreativa idéer kring färgsättning och trendspanaren Stefan Nilsson bjuder på en inspirerande utställning kring kakel och klinker som går ton i ton med årets tema.

En annan ny temadel för i år handlar om bostadsrätter som erbjuder besökare som funderar på att köpa bostadsrätt information och experthjälp.
– Detta är en ny och spännande temadel på vår Kunskapsscen där man kan lära sig mer om frågor som rör energi, juridisk rätt och hur det går till att köpa en bostadsrätt, säger Göran Ekberg. På mässan kommer det också finnas ett Attefallshus och möjlighet att få råd och information om vilka regler som gäller för just Attefallshusen.

Inreda med vintage

Besökarna kan under mässan ta del av utställningar och kreativa workshops där man bland annat får prova på att bygga en äppellåda och gjuta betongkrukor. Det blir också föredrag med en rad kända ansikten. Anders Övfergård, mer känd som ”Arga Snickaren”, är på plats även i år och delar med sig av sin kunskap om vad man bör tänka på vid ombyggnad och renovering. Ett annat känt ansikte som varit med på tidigare Hem & Villa-mässor är inredaren Isabelle McAllister. Hon bjuder på sina bästa tips för att göra i ordning rum som passar hela familjen. Leila Lindholm som öppnar en pop up-butik med inredningsprodukter deltar också.

För den som är intresserad av återbruk i inredning medverkar i år även bloggaren, vintageexperten och Äntligen Hemma-inredaren Elsa Billgren som håller föredrag och lär ut hur man inreder med vintage. Dessutom blir det musik och underhållning med Edda Magnason och Måns Zelmerlöv.

Hem & Villa

Stockholm
2-5 oktober 2014
Stockholmsmässan
Torsdag: kl 11-19
Fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-18
Söndag: kl 10-17
Vuxen: 160 kr

Göteborg
30 oktober-2 november 2014
Svenska Mässan
Torsdag: kl 11-19
Fredag: kl 10-18
Lördag: kl 10-18
Söndag: kl 10-17
Vuxen: 150 kr

Mer info: www.hemochvilla.se

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST