close
Med siktet inställt på inspirerande hemmafix
Isabelle-McAllister-pratar-inredning-och-hemmafix-på-Hem-Villa-och-Bostadsrätt
Hem och villa

Med siktet inställt på inspirerande hemmafix

Hem, villa & bostadsrätt bjuder i höst som vanligt på en stor dos inspiration, matnyttig information och en rad spännande nyheter.

I oktober är det äntligen dags för Hem, villa & bostadrätt på Stockholmsmässan i Stockholm respektive Svenska Mässan i Göteborg. En av förra årets nyheter, Bostadsrätternas dag, blev en succé i Stockholm, och kommer i år att även gå av stapeln under Göteborgsmässan. Dagen, som arrangeras tillsammans med föreningen Bostadsrätterna belyser just bostadsrättsfrågor lite extra och går av stapeln under lördagen. Man kommer bland annat att ta upp ämnen som Livet som bostadsrättshavare, Köpa och sälja bostadsrätt, Prisutveckling på bostadsrätter, Konflikthantering i bostadsrättsföreningar, Andrahandsuthyrning och Stambyten. Även Villaägarnas Riksförbund kommer att delta i båda städerna.

Kunskap, rådgivning och lek

I Stockholm kommer bland annat Pirre och Mackan, kända från bl a TV-programet ”Sommar med Ernst”, att diskutera hemmarenoveringar. Besökare kommer också att kunna testa en rad olika verktyg i en Powertoolbar och snickaren Björn Christiernsson håller i en hantverksskola

– Aldrig har det varit fler möjligheter till att testa, inspireras eller få råd som i år. Med den mångfalden av utställare, roliga aktiviteter och profiler på plats erbjuder vi en möjlighet att kunna förverkliga dina boendedrömmar, säger projektchefen Göran Ekberg.

I Barnens Snickarstig, anordnad i samarbete med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, får alla barn chansen att testa på att bygga ihop sina egna prylar och motiv. Här finns också inredningsspecialisten Isabelle McAllister på plats för att ge inspiration. Hon medverkar även i ett samtal om nya trender, moderna lösningar och siar om framtidens boende. Frågor som hur inreder vi när fler och fler flyttar till städer?, hur integreras ny teknik i hemmen? och hur plastbantar man på bästa sätt? kommer att avhandlas. Fler trender blir det när trendexperten Stefan Nilsson berättar om årets livsstilstrender. Lär dig mer om Santa Fe, Maskinellt, Hedoism, Astro och Makers&Fixer.

Klimatsmarta tips

Trenden att bygga nytt fortsätter i Sverige och mässan i Stockholm kommer bland annat att visa ett hus från Hjältevadshus i full skala för inspiration. Det bjuds förstås också på en rad energismarta lösningar i hemmet, bland annat hur man kan minska sin energianvändning i sin bostadsrättsförening, Helena Sundström från Villa Varm ger en mängd bra tips inför ett nybygge och Björn Christiernsson ger råd till dem som vill bygga ett Attefallshus. Svenskt vatten tar också upp hur matavfallssortering kan hjälpa oss nå klimatmålen.

Mitt kök

I Göteborg kommer Mitt kök-mässan att integreras i Hem, villa & bostadsrätt och det kommer att finnas en avdelning som heter Mat & Dryckesmarknad och precis som på Mitt kök kommer det att finnas en rad olika mat- och dryckesutställare och möjlighet till smak- och vinprovningar.

– Hem, villa & bostadsrätt i Göteborg kommer att erbjuda allt som rör hemmet. Det blir en scen med ett riktigt vasst program för både de som är intresserade av Hem, villa & bostadsrätt men även de mat- och dryckesintresserade, säger projektchefen Göran.

Isabelle McAllister ger inspiration och pratar trender på mässan. Foto: Carl Dahlstedt

Hem, Villa & Bostadsrätt 2016

Stockholm
När: 6-9 oktober
Var: Stockholmsmässan

Göteborg
När: 28-30 oktober
Var: Svenska Mässan

Läs mer: www.hemochvilla.se


COMMENTS ARE OFF THIS POST