close
Inspirerande eldstäder
Vauni
Brasvärme

Inspirerande eldstäder

Idag finns det en uppsjö av braskaminer, ugnar och eldstäder i olika färger och former. Svårt att hitta rätt? Vi har plockat ihop några av de senaste modellerna.

Smidig kamin från Kebony

Keddy-K700

Keddy K700 är tillverkad i gjutjärn med en självstängande lucka. Keddy har satsat på en kamin i liten och smidig storlek för att lägga fokus på själva elden. Utrymmet under eldstaden kan användas vedförvaring eller stängas med en dekorlucka.

Hybridugn från Tulikivi

Valkia-Aalto-från-Tulikivi.

Täljstensbrasugnen Valkia Aalto från Tulikivi är en hybridugn som kan eldas med både ved och pellets och förses med varmvattensystemet W10. Valkia Aaltos design utgår från den böljande ytan och den genomtänkta vågräta linjen. Ytmaterialet består av eldfast gjutmassa som möjliggör olika ytstrukturer hos ugnar i täljsten. Ugnens ytmönster kan också framhävas med belysning.

 

Flera lösningar från Contura

Contura-i51t

Contura i50 är en av Conturas senaste nyheter. Eldstaden har glas på tre sidor och omramningar i olika material och utföranden, till exempel täljsten, sandsten och svart plåt. Eftersom djupet är på 500 mm är den lätt att placera i rummet. Man kan också välja till ett vedfack för att använda som sittbänk eller extra avställningsyta.

 

Klotformat från Vauni

Vauni

Svenska Vauni satsar på eldstäder i säregen design som kan flyttas runt vid behov. Kaminerna är skorstensfria och etanoldrivna. Vauni lanserar nu deras klotformade eldstad Vauni Globe i nya trendiga färger. Förutom vitt, svart och grått kan man också välja mellan utföranden i till exempel blått, grönt och turkost från deras nya Exclusive Line 2016.

 

Klassisk kakelugn från Gabriel Kakelugnar

Studio2-kakelugn

Kakelugnen STUDIO2 är en ny modell i serien STUDIO från Gabriel Kakelugnar. Den nya modellen har försetts med en svart granithylla och ett indrag av den övre delen för en nätt utformning. Kassettram och dekorlister kan väljas i rostfritt borstat stål eller i mässing.

 

Skulpturala former från RAIS

Hera-kamin-från-RAIS

Hera är RAIS nya klassiska braskamin med skulptural karaktär. De snedställda sidorna gör att kaminen får en vacker markering i ett hörn utan att dominera. Kaminen kommer i svart, vit, nickel, mocka och silver.

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST