close
Hemmet i fokus på Hem, Villa & Bostadsrätt
Isabelle McAllister deltar på Hem och Villa
Hem och villa

Hemmet i fokus på Hem, Villa & Bostadsrätt

Hem, Villa & Bostadsrätt 2015 tar i år ett helhetsgrepp om hemmet och bjuder på expertråd och inspiration inför både stora och små förändringar i huset eller lägenheten.

När Nordens största mässanläggning Stockholmsmässan slår upp portarna hoppas man locka en bredare publik än tidigare år. Hem, Villa & Bostadsrätt-mässan har i år underrubriken Mässan för ditt hem, och besökare kommer att kunna ta del av kunskap, rådgivning och en stor dos inspiration inför deras nästa hemmaprojekt.

– Vi hoppas att mässan ska inspirera oavsett om du ska köpa nytt hus, byta fönster eller göra en liten förändring för att liva upp i höstmörkret. På vårt Villatorg kommer vi bland annat att ha en platsbyggd villa från Hältevadshus som är inredd för att ge inspiration, berättar Göran Ekberg, Projektchef för Hem, Villa & Bostadsrätt. Villatorget kommer även att inhysa experter från olika områden som man kan boka rådgivning med, och mer tips och råd hittar man förstås bland de hundratals utställare som finns på plats.
– Passa på att ta del av möjligheten till rådgivning. Varför inte ta med dig en ritning och få hjälp med att förverkliga just ditt projekt, tipsar Göran.

Förutom att energifrågorna genomsyrar det mesta på mässan finns det en hel energiavdelning där man som besökare kan se de senaste produkterna och få råd och idéer. Göran tipsar även om föredrag som ”Stopp för onödiga energikostnader”, arrangerat av Klimatrådgivarna, och ”Solenergi, en olönsam investering, eller?”, arrangerad av Rexel.

Bostadsrättsfrågor

Mässan har sedan förra året utökat sitt koncept till att även omfatta bostadsrättsfrågor, därav det nya namnet. Samarbetet ger ett bredare program och man arrangerar till exempel Bostadsrättens Dag lördagen den 10 oktober, med speciellt fokus på bostadsrättsfrågor.

– Nu kan både styrelser i bostadsrättsföreningar och dess medlemmar få hjälp och service direkt på mässan i syfte att underlätta vardagen, säger Ulrika Blomqvist, vd på Bostadsrätterna.

I samband med detta kommer även Bostadsministern Mehmet Kaplan att medverka. Det blir paneldebatt på temat ”Hur formas bostadsrättens villkor i bostadsbristens Sverige?”.

En stor dos inspiration

Mässan är även ett ypperligt tillfälle till att bli inspirerad av kända matkreatörer, inredare, snickare och föreläsare. För fjärde året i rad öppnar Leila Lindholm en pop-up butik med inredning och produkter till köket, och populära Isabell McAllister kommer husera i Barnens snickarbod. Både Leila och Isabell kommer hålla föredrag för de som vill bli inspirerade av deras känsla för stil och funktion. Snickaren Anders Öfvergård kommer också att föreläsa och för dig som går i nybyggnadstankar ger Björn Christiernsson många goda råd på vägen.

– På lördag och söndag kommer även artisterna Sanna Nielsen och Mojje att uppträda och underhålla, berättar Göran.

Besök Energismarta Hems monter

Liksom tidigare år kommer Energismarta Hem att ha en egen monter på mässan, så passa på att besöka oss för mer tips och råd om energismart boende och ta en titt i vårt senaste nummer!

Hem, Villa & Bostadsrätt 2015

När: 8-10 oktober
Var: Stockholmsmässan
Läs mer: stockholm/hemovilla.se

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST