close
Framtidens smarta hem
Belysning - Hemautomation

Framtidens smarta hem

Det uppkopplade hemmet där du kan styra alltifrån lampor till kaffebryggaren och tvättmaskinen ger dig större möjligheter att få kontroll över energiförbrukningen.

Smarta LED-lampor som kan styras med fjärrkontroll eller med en app hjälper dig att enkelt sätta på belysningen och ändra stämningen i ett rum. Det ger hög mysfaktor men det är även ett sätt att göra av med mindre energi. Smart belysning har funnits en tid på marknaden som ett första steg mot smarta lösningar för hemmet. Likaså olika typer av uppkopplade enheter och apparater, från små anslutna kaffeautomater till tvättmaskiner som kan övervakas genom mobilappar och fjärrstyrning.

– För konsumenter finns det många sätt att skapa ett smart hem, till exempel genom att köpa kontakter som kan anpassa sig till smarta enheter, säger Irina Jingqi Liu, Senior Product Manager Home Connect på BSH Home Appliances.

– Konsumenter idag är generellt sett mer medvetna och inriktade på att nya inköp av smarta enheter ska kunna fungera och kommunicera med den utrustning man redan har hemma.

I en värld där de flesta av oss numera ständigt är uppkopplade och kan kontrollera det mesta från sina mobiltelefoner integreras smarta lösningar allt mer i vardagen. Det kan vara alltifrån att inventera kylskåpet på väg till jobbet till att få ett meddelande om när tvätten strax är klar. När det gäller energianvändning har smarta lösningar också förbättrat möjligheterna att övervaka energiförbrukningen. Till exempel kan du sätta igång en uppkopplad diskmaskin under den tid på dygnet då det är mest energi- och kostnadseffektivt.

Styr LED-belysning med ett knapptryck. Foto: IKEA


COMMENTS ARE OFF THIS POST