• Permalink Gallery

    Pelletskaminexpert köper pelletskaminverksamheten från Ariterm

Pelletskaminexpert köper pelletskaminverksamheten från Ariterm

Ariterm har i dagarna sålt sin pelletskaminverksamhet till det återstartade företaget KMP AB med unik expertis inom området pelletskaminer. Därmed har fortsatt utveckling, support, tillverkning och försäljning av pelletskaminerna säkrats i ett svenskt bolag.

KMP AB i Kalmar utvecklade sin första pelletskamin 1996 under dåvarande VD:n och grundaren Ulf Wikström. Ariterm AB förvärvade KMP AB 2006, och Ulf har varit ansvarig för produktutvecklingen fram tills nu. När Ariterm bestämde sig för att sälja rättigheterna till pelletskaminerna, bestämde sig Ulf för att avsluta sin anställning, återstarta KMP AB och förvärva projektet.

”Pelletskaminerna har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag kan nu ge kaminerna det fokus och de resurser som krävs för att vidareutveckla verksamheten på ett bra sätt. I december kommer vi att flytta produktion, försäljning och service till våra lokaler i Borgholm på Öland. Det nya företagets namn, KMP AB, knyter an till den historik som finns kring kaminerna, och visar på den kompetens och erfarenhet som finns efter 20 års arbete med pelletskaminer. Jag ser fram emot att få arbeta med nuvarande och nya kunder för att tillsammans ta kaminerna till nya höjder,” säger Ulf Wikström, VD KMP AB.

Ariterm kommer, under hela 2015, att hantera försäljning, tillverkning och support av nuvarande sortiment av pelletskaminer från Ariterm. Återförsäljarutbildningar kommer att erbjudas under hösten i gemensam regi mellan Ariterm AB och KMP AB.

”Det är med glädje som jag kan konstatera att Ariterms pelletskaminer har landat hos ett företag med unik svensk kompetens inom området pelletskaminer. Produkterna kommer därmed även i fortsättningen att erbjudas våra duktiga återförsäljare i Sverige. Ariterm går nu vidare och fokuserar hela sin verksamhet på biopannor för villor och industri,” säger Staffan Lundegårdh, VD Ariterm AB.

Vi kommer under hösten att informera mer i detalj om det övertagande bolaget men viktigt är att under 2015 blir det inga förändringar i nuvarande hantering, dvs allt sköts som vanligt av Ariterm AB.

Vid frågor, vänligen kontakta;

Ulf Wikström, VD KMP AB
Mail: ulf.wikstrom@me.com
Mobil: 073 – 322 0665

Staffan Lundegårdh, VD Ariterm AB
Mail: staffan.lundegardh@ariterm.se
Mob: 070 – 867 0580

Av |september 24th, 2015|Ariterm|0 Kommentarer|

Med Ariterm Drag behövs ingen skorsten

Ariterm Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminerna Neptuni, Ekerum, Lilla Frö och Mysinge utan skorsten vid en yttervägg. Tänk vilka möjligheter du får att placera kaminen precis där du vill.Vid installation av Drag får du bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en vanlig skorsten.

Se filmen på YouTube »

Säker och patenterad konstruktion

Drags patenterade konstruktion sänker temperaturen på rökgasen till helt ofarliga nivåer genom att rökgasen från kaminen blandas med uteluft innan den leds ut. Ariterm Drag är CE-märkt.

Av |mars 31st, 2015|Ariterm|0 Kommentarer|