close
Allt fler vattenskador i kök
Kök
Köket

Allt fler vattenskador i kök

Köket är det rum i hemmet där flest vattenskador numera sker, enligt ny statistik från försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

Modernare kök med allt fler vattenanslutna apparater är det som ligger bakom ökningen. Vattenskador orsakade av läckande köksutrustning har ökat med över 170 procent de senaste fem åren enligt Trygg-Hansas skadestatistik.

– Vi spenderar allt mer tid i våra kök. En naturlig följd av detta är att vi satsar mer pengar på att utrusta dem och inreder dem med fler vattenanslutna apparater. Tyvärr ser vi också att det leder till fler vattenskador, och det från kyl, frys, diskmaskin och vattenanslutna spisar, ismaskiner och kaffebryggare, säger Håkan Franzén, Hemmets försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Skadligt för miljön

Vattenskador kostar både pengar och ger skador på hemmet men har också en negativ inverkan på miljön. Att återställa en genomsnittlig vattenskada genom sanering, material, transporter osv. ger nämligen en miljöbelastning på runt 300 kg koldioxid. Ett gott råd för att undvika vattenskador i köket kan bland annat vara att anlita fackmän för att installera och reparera köksapparater. Bra komplement är också att installera golvskydd och vattenlarm.


COMMENTS ARE OFF THIS POST