close
125 miljoner kronor fördelas till landets solcellssatsare
Solenergi

125 miljoner kronor fördelas till landets solcellssatsare

125 miljoner kronor fördelas till det statliga stödet för installation av solceller. Mest pengar får Västra Götaland, Skåne och Östergötland.

Det är de län som har högst ansökningstryck och får därmed högst pott. Solcellsstödet riktar sig till privatpersoner, företag och organisationer för alla typer av nätanslutna solcellssystem. De senaste åren har intresset för att sätta upp solceller varit stort och många har ansökt om att få stödet. Dock kommer årets fördelning endast att kunna räcka till en del av de som redan har ansökt om stöd, uppger Energimyndigheten. Hittills har ungefär var tredje ansökning som har kommit in till länsstyrelsen kunnat beviljas stöd och de pengar som delas ut under 2016 kan användas för att bevilja fler ansökningar som redan står på kö.

Ett alternativ till solcellsstödet kan vara att använda ROT-avdrag vid installation av solceller. Det gäller för arbetskostnaden och gör det möjligt att dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden. ROT-avdraget och solcellsstödet går dock inte att kombinera.

Källa: Energimyndigheten

 

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST